Retailerii și proprietarii ale căror case au fost afectate de furia protestatarilor au sunat încontinuu la asiguratori, dar toți au primit același răpuns. Legea 1886 spune că dacă distrugerile sunt provocate de oameni, în acțiuni premeditate, poliția locală trebuie să despăgubească pe cei afectați. Poliția londoneză a sugerat într-o declarație făcută pentru "The Guardian" că va despăgubi oamenii din bugetul propriu, care este asigurat din taxele cetățenilor.
"Poliția metropolitană nu dispune de niciun fond special pentru a acoperi despăgubirile sau asigurările oamenilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției. Nota de plată pentru fiecare contribuabil ar putea ajunge la 100 de milioane de lire, potrivit unor estimări Asociației Asiguratorilor Britanici (AAB) privind pagubele produse. Rezervele Poliției erau de 70, 6 milioane de lire, potrivit rapoartelor din martie, anul acesta.
"Este prea devreme să avem tabloul total al costurilor, însă asiguratorii se așteaptă la costuri de peste 100 de milioane de euro", a declarat Nick Starling, directorul general al AAB. Agenții comerciali și persoanele fizice au fost sfătuite să ceară despăgubiri în termen de șapte zile începând din 10 august, întrucât ei trebuie să aibă situația clară a costurilor, pentru a putea cere banii din bugetul Poliției în termen de două săptămâni de la această dată.
Magazine din toată țara au fost afectate. Compania Everything Everywhere, care deține brandurile Orange și T-Mobile în Marea Britanie, a numărat 25 de magazine afectate. Protestatarii au distrus și 20 de magazine Vodafone și Q2.  Retailerul Tesgo a închis câteva dintre magazine, iar pe unele va trebui să le renoveze, intrucât au fost și ele afectate de furia vandalizatorilor.