Compania Nord City va inaugura in luna septembrie cladirea de birouri Nord City Tower, amplasata in Pipera. Cu o investitie totala de 16 milioane de euro, imobilul are de o suprafata construita de aproximativ 12.500 mp, din care 9.700 mp de spatii de birouri si comerciale, 12 nivele, si mai mult de 100 de locuri de parcare subterane si supraterane. 

“Cladirile tip open space au devenit o necesitate in ziua de astazi. Cu totii ne dorim ca locul de munca sa ne ofere cat mai multe facilitati si sa fie cat mai aproape de spatiul rezidential”, declara Madalina Teleman, Nord City.   

Antreprenorul general Nord City Tower este Nord Grup, proiectarea fiind asigurata de Atelier de Arhitectura AXA. 

“Constructia imobilelor de birouri de clasa A precum Nord City Tower confirma tendintele pietei inregistrate in ultimii ani. Astfel, din cauza lipsei de terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte in zona centrala, tot mai multi investitori aleg zonele secundare si de la periferie, care beneficiaza de infrastructura potrivita. In momentul de fata exista numeroase proiecte pentru cladiri de birouri, majoritatea localizate in zone secundare sau “out-of-town”, care vor conduce la un echilibru intre cerere si oferta in urmatorii 3 – 4 ani”, spune Florin Sorea, agent exclusiv de inchiriere pentru Nord City Tower in cadrul Cushman & Wakefield Activ Consulting. 

Sursa: Capital