Producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks ar putea desfiinţa 4.500-5.800 de locuri de muncă la nivel mondial, circa 7-9% din personal, parte a unui plan de a reduce costurile anuale cu 500 de milioane de euro până în 2011, a anunţat, marţi, compania.

Nokia Siemens, companie mixtă a grupului finlandez Nokia cu germanii de la Siemens, are 64.000 de angajaţi.

„ Compania va recurge la o revizuire a situaţiei personalului la nivel global, care ar putea conduce la o reducere de 7-9% a personalului curent de 64.000 de angajaţi”, potrivit unui comunicat al Nokia Siemens.

Pierderile înregistrate de compania mixtă în ultimele trimestre au împins grupul Nokia pe pierderi în perioada iulie-septembrie pentru prima dată în acest deceniu. Nokia Siemens a evitat să identifice ţările care vor fi afectate de reducerea de posturi, însă a afirmat că în unele cazuri procentul va depăşi 9%.

Piaţa echipamentelor de telecomunicaţii, telefonie mobilă şi Internet, este dominată de grupurile Ericsson, Nortel sau Alcatel-Lucent, confruntate, însă, cu o concurenţă tot mai ridicată din partea competitorilor chinezi, ca Huawei.

SURSA: Mediafax