Finlandezii de la Nokia intenţionează să înlocuiască sistemul de operare Symbian, cu Maemo, la viitoarele telefoane inteligente pe care le vor lansa, conform publicaţiei „Financial Times Deutschland”, care citează surse apropiate din companie.

Sistemul de operare Maemo a fost dezvoltat pentru a fi utilizat de tabletele pentru Internet ale finlandezilor, precum Nokia 770. Primele smartphone-uri prevăzute cu sistemul de operare Maemo vor fi lansate în câteva săptămâni, conform  publicaţiei germane. Oficialii Nokia nu au dorit să comenteze informaţiile.

Compania Nokia a achiziţionat Symbian, anul trecut, pentru suma de 264 de milioane de euro şi a înfiinţat, în luna aprilie a acestui an, fundaţia Symbian, împreună cu AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT DOCOMO, Samsung şi Sony Ericsson.

Altfel, finlandezii au anunţat, astăzi, că peste un milion de conturi e-mail au fost activate de la lansarea pe piaţă a serviciului Mail on Ovi. Lansat în decembrie 2008, Mail on Ovi permite crearea şi utilizarea de conturi e-mail direct de pe telefonul mobil.

SURSA: Telecompaper.com