Finlandezii de la Nokia nu pregătesc niciun terminal care să suporte sistemul de operare Android, creat de americanii de la Google.

Reprezentanţii celui mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia, au înlăturat, astăzi, orice zvon privind lansarea unui celular care să suporte sistemul de operare Android, dezvoltat de Google. Mai multe publicaţii britanice au scris că finlandezii lucrează la prototipul unui smartphone capabil să ruleze Google Android si care va fi lansat în luna septembrie a acestui an.

„Nu există un asemenea proiect”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nokia. „Google Android este un concurent al softului Symbian. Toată lumea ştie că Symbian este platforma noastră preferată atunci când vine vorba de telefoane inteligente”, a mai adăugat oficialul finlandez.

Sistemul de operare Android a fost lansat în luna noiembrie a anului 2007, iar în prezent numărul terminalelor care îl folosesc pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Symbian este cel mai popular sistem de operare destinat telefoanelor mobile, iar în acest moment este deţinut de Nokia (47,9%), Ericsson (15,6%), Sony Ericsson (13,1%), Panasonic (10,5%), Samsung (4,5%) şi Siemens AG (8,4%).