"Evaluăm diferite opţiuni pentru activele care nu sunt de bază, cum ar fi proprietăţile imobiliare, iar asta include şi sediile", a declarat un purtător de cuvânt al Nokia.

Clădirea din oţel şi sticlă din Espoo este evaluată la 200-300 milioane de euro (259-388 milioane de dolari), conform unui raport apărut în publicaţia Iltasanomat.

La 14 iunie, Nokia a anunţat că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 iar, în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.
Sursa: Agerpres