Nokia World, evenimentul anual organizat de finlandezi, a început astăzi la Stuttgart, având în prim-plan noutăţi ca Nokia Money, Nokia N900, Nokia Booklet 3G, Nokia 5230, Nokia 5800 Navigation Edition precum şi un parteneriat cu cea mai mare reţea socială din lume, Facebook.

Nokia, liderul mondial în domeniul comunicaţiilor mobile, a lansat „o combinaţie de produse şi servicii care poate schimba modul în care oamenii comunică între ei”, conform unui comunicat al companiei.  La capitolul produse, cele care au stârnit cel mai mare interes au fost Nokia N97 Mini, Nokia N900, Nokia X6, Nokia X3 şi netbook-ul Nokia Booklet 3G.

„Suntem mândri de rezultatele eforturilor noastre pe segmentul telefoanelor inteligente şi nu numai, aşa cum s-a văzut în cazul Nokia N900 şi Nokia Booklet 3G, două exemple ce ilustrează foarte bine faptul că lumea se află într-un proces de schimbare, iar Nokia este în fruntea acestei schimbări”, a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO, Nokia.

Acord cu Facebook

La capitolul servicii, finalndezii au anunţat lansarea Lifecasting prin Ovi, un parteneriat cu cea mai mare reţea socială din lume, Facebook. Lifecasting prin Ovi este prima aplicaţie care permite utilizatorilor să îşi împărtăşească locaţia şi să îşi actualizeze statusul direct pe contul Facebook, de pe ecranul de start al unui dispozitiv mobil. Aplicaţia Lifecasting oferă mai mult decât publicarea statusului, facilitând crearea unor legături mai profunde şi mai strânse între oameni. Aceasta dă naştere unor noi tipare de comunicare, precum expedierea de mesaje sau actualizări ale statusului, găsirea prietenilor sau navigaţia către locurile dorite.

Nokia N97 mini, confirmat

Aplicaţia Lifecasting va fi lansată împreună cu noul Nokia N97 mini, lansat în urma succesului înregistrat de Nokia N97. „N97 şi 5800 au vândut împreună 10 milioane de unităţi, în 10 luni de la lansare”, potrivit lui Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia N97 mini este un computer mobil mai compact conceput pentru consumatorii cu o viaţă socială activă care pun accentul pe stil.

0-36457-n97.jpg

Terminalul are un cadru elegant din oţel inoxidabil, ecran tactil de 3,2 inch glisant, tastatură Qwerty şi ecran de start complet personalizabil, astfel că fiecare dispozitiv Nokia N97 mini este unic, precum o amprentă digitală.
Nokia N97 mini va fi livrat începând din octombrie 2009, la un preţ estimativ de 450 de euro, sumă care nu include taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

Nokia X6 şi X3, cele mai noi telefoane muzicale

Nokia a mai anunţat astăzi lansarea a două terminale dedicate iubitorilor de muzică, X6 şi X3. Nokia X6 asigură un timp de redare audio de până la 35 de ore, are o memorie internă de 32 GB şi o interfaţă tactilă elegantă de 3,2 inch. Terminalul are un ecran de tip widescreen în format 16:9 optimizat pentru fotografii, clipuri video şi navigare web.

0-36459-x6.jpg

Nokia X3 se alătură, de asemenea, portofoliului de dispozitive Nokia optimizate pentru muzică. Nokia X3 este primul telefon S40 cu acces la Ovi Store. Nokia X3 este un terminal muzical elegant şi compact, care dispune de difuzoare stereo, radio FM integrat şi cameră de 3,2 megapixeli.

0-36458-x3.jpg

Nokia X6 va fi livrat la un preţ estimativ de 459 euro, iar Nokia X3 va avea un preţ estimativ de 115 euro. Preţurile nu includ taxele şi subvenţiile aplicabile, iar ambele telefoane vor fi livrate începând din al patrulea trimestru al acestui an.

SURSA: Nokia