Pornind de la 9.155 euro fără TVA (11.352 euro cu TVA inclus), noul smart fortwo are acelaşi pret standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro (12.040 euro cu TVA inclus) valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW și transmisie manuală, în echipări standard. Primele autovehicule smart de noua generaţie vor fi livrate clienţilor începând cu data de 22 noiembrie 2014.

 Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achiziționată din primăvara anului 2015.

Chiar și în versiunile standard, smart fortwo și forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al siguranței și al dotărilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, atenționare/verificare vizuală a închiderii și imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteză, indicator al temperaturii exterioare cu atenționare de îngheț, instrumentar de bord cu display LCD monocrom și computer de bord, alături de geamuri acționate electric pentru portierele față.

smart este acum disponibil pe 46 de piețe din toată lumea, marca fiind lansată de curând și în Rusia. Pe lângă Germania și Italia, China este una dintre piețele cele mai importante pentru smart. De la lansarea primului model pe piață în 1998, peste 1.5 milioane de smart fortwo au fost produse și livrate clienților.