Noi restricții intră în vigoare începând cu data de 9 februarie. Mii de români sunt vizați. Este vorba despre locuitorii din comuna Vădastra, unde luni, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,53 la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt,a ctivitatea cu publicul a unităţilor de alimentaţie publică în interiorul clădirilor, cea a operatorilor de jocuri de noroc, precum şi activităţile de divertisment au fost interzise pentru o perioadă de două săptămâni în comuna Vădastra.

De asemenea, sursa citată mai precizează că interdicţiile menţionate au fost decise în şedinţa de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ele urmează să intre în vigoare începând din data de 9 februarie, pentru o perioadă de două săptămâni.

Vești proaste pentru acești români

Alți români sunt și ei restricționați. În Studina, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este 3,40 la mia de locuitori, sunt în vigoare din data de 6 februarie restricţii privind activitatea restaurantelor, cafenelelor, operatorilor de jocuri de noroc şi instituţiilor de spectacole.

Tot în ședința de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a mai decis introducerea unor restricţii şi în localităţile cu incidenţă a cazurilor între 1,5 şi 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Vulpeni (2,33), Dobroteasa (1,93), Vultureşti (1,79), Găvăneşti (1,58) şi Bârza (1,53).

Potrivit sursei citate, începând cu ziua de marți, 9 februarie, în aceste localităţi, activitatea cu publicul în instituţiile de cultură, în restaurante şi cafenele, precum şi în săli de jocuri de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, pentru două săptămâni.

De menționat este faptul că, în judeţul Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 0,65/1.000 locuitori, în creştere faţă de zilele anterioare. Totodată, în 49 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele două săptămâni, niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin