Vești bune pentru fanii fotbalului. Noi reguli intră în vigoare, asta după ce Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat, sâmbătă, modificarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal şi de fotbal în sală.

Anunțul FRF vine ca urmare a deciziilor de vineri ale Guvernului privind relaxarea mai multor restricții. 

“În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF:

Aprobă modificarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor, textul final al Protocolului regăsindu-se în cuprinsul Anexei nr. 1.

Aprobă modificarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal în sală, textul final al Protocolului regăsindu-se în cuprinsul Anexei nr. 2.

Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile din cuprinsul Hotărârii CNSU nr. 105 din 19.11.2021, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 1238 din 26.11.2021”, notează frf.ro.

De menționat este faptul că protocolul cuprinde procedurile în pregătirea şi desfăşurarea meciurilor, cerinţele pentru igienă, procedurile de siguranţă şi de limitare a accesului spectatorilor, procedurile în cazul depistării unui caz suspect, precum şi sancţiunile în cazul încălcărilor.

Ce prevede hotărârea de Guvern

Totodată, documentul face referire și la modul de organizate al stadioanelor. Mai exact, în situaţia stadioanelor cu tribune acoperite şi acolo unde infrastuctura o permite, adică dacă există o poartă de acces spre gazon între băncile de rezerve, clubul organizator poate să stabilească, cu acordul delegatului de joc, în spatele fiecărei bănci de rezerve (în tribună) un spaţiu tehnic, strict delimitat, de minim 25 metri pătraţi, cu locuri/scaune, ce va fi folosit atât de jucătorii/antrenorii/membrii staff de pe banca de rezerve

Amintim faptul că modificările aduse de FRF vin după ce vineri, Guvernul României a adoptat o hotărâre conform căreia spectatorii vor putea reveni în tribune la competiţiile sportive. Conform hotărârii de Guvern, competiţiile se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

În același timp, documentul aprobat mai prevede faptul că participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde. Mai exact, pot participa doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. În ceea ce privește programul de funcționare, accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.