Nintendo Switch, prima consolă lansată de producătorul japonez de jocuri video Nintendo după Wii U în 2012, este un dispozitiv hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată atât ca o consolă tradiţională de jocuri video cât şi ca un dispozitiv portabil. Grupul japonez, care intenţionează să lanseze noua consolă pe piaţă în luna martie a anului următor, nu a oferit joi detalii cu privire la preţul consolei sau alte specificaţii. 

Succesul înregistrat de Switch va fi crucial pentru Nintendo având în vedere că această firmă menţine consolele de jocuri video în centrul afacerilor sale, într-un moment în care industria jocurilor video migrează spre smartphone-uri. O dovadă a acestei tranziţii este şi numărul de console vândute de Nintendo. În timp ce consola Nintendo Wii, lansată în 2006, s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, succesoarea sa, WiiU, nu s-a bucurat de un succes similar doar 13 milioane de unităţi fiind vândute în cei trei ani de la lansare. 

Vânzările dezamăgitoare de console WiiU şi semnalele venite de la acţionari şi investitori au determinat Nintendo să intre pe piaţa jocurilor pentru smartphone-uri, ceea ce a dus recent la un succes fenomenal înregistrat de jocul Pokemon GO. În prezent Nintendo pregăteşte o versiune a jocului Super Mario pentru telefoanele iPhone şi tabletele iPad produse de Apple. 

Nintendo, creatorul francizei Super Mario, a dominat timp de mai mulţi ani industria jocurilor video însă în prezent se chinuie să facă faţă concurenţei venite din partea smartphone-urilor şi tabletelor.

Preşedintele Nintendo, Satoru Iwata, a confirmat că succesoarea consolei Wii va fi lansată pe pieţele importante la finele acestui an. Potrivit lui Satoru Iwata, consola Wii U va fi lanastă în SUA, Europa, Australia şi Japonia înainte de sezonul sărbătorilor de sfârşit de an.

AGERPRES