Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dispus ca elevii claselor I-VIII din Capitală să nu înceapă luni cursurile. În acelaşi timp, inspectoratele şcolare din alte 13 judeţe analizează posibilitatea luării unor măsuri similare, din cauza ninsorilor şi viscolului care afectează sudul şi sud-estul ţării.

Ministrul Daniel Funeriu a declarat că la solicitarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţ al Municipiului Bucureşti, a cerut inspectorului general şcolar al Capitalei să dispună suspendarea cursurilor pentru 24 de ore, în cazul elevilor din clasele I-VIII.

„Şcolile se vor închide deocamdată pentru 24 de ore, urmând să luăm o decizie privind efectuarea cursurilor în funcţie de evoluţia vremii”, a spus Funeriu.

Ministrul Educaţiei a arătat că a luat, totodată, legătura cu inspectorii şcolari din judeţele Argeş, Buzău, Brăila, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt şi Teleorman şi le-a cerut să analizeze, în comitetele de urgenţă, dacă este necesar să se ia aceeaşi măsură.

„Măsura se ia pentru elevii claselor I-VIII, pentru că ei pot avea cele mai mari dificultăţi pe o astfel de vreme. Am cerut să nu se efectueze ore în şcoli care nu sunt încălzite şi să nu avem situaţii în care transportul copiilor la şcoli să fie afectat”, a mai spus Funeriu.

SURSA: Mediafax