Se estimează că 5 milioane de americani trăiesc cu endometrioză, o afecțiune în care țesutul din uter crește în afara uterului, ducând la chisturi, sângerări grave și cicatrizări. Alte 3 milioane de femei au fibrom uterin, a declarat directorul executiv al Myovant Sciences, Lynn Seely, pentru Business Insider. Această afecțiune implică tumori benigne, numite fibroame, care cresc în uter și în jurul uterului, provocând sângerări și dureri severe la femeile care prezintă simptome.

„Toată lumea știe pe cineva cu endometrioză, dar nimeni nu vorbește despre asta”, a spus Seely.

Myovant se numără printre companiile care se ocupă de tratamente noi pentru cele două afecțiuni, împreună cu  alte tulburări de sănătate ale femeilor. Cu noile evoluții, analiștii anticipează atât piețele de endometrioză, cât și fibromul uterin să atingă 2 miliarde de dolari în următorii ani.

Tratarea endometriozei și a fibromului uterin implică schimbarea nivelului hormonilor în organism. Chiar acum, există câteva medicamente care pot face acest lucru, inclusiv leuprolidă, un hormon supresant, contraceptivele fiind de asemenea, utilizate potrivit Clinicii Mayo. Unele dintre aceste tratamente vin cu efecte secundare majore, inclusiv pierderea densității osoase și bufeurile.

Afecțiunile pot fi tratate, de asemenea, prin intervenție chirurgicală, dar se speră totuși la introducerea unor tratamente care au mai puține efecte secundare și care sunt mai puțin ivazive.

Aceste tratamente care vor fi capabile să trateze endometrioza și fibroamele uterine și care nu vor avea atât de multe efecte secundare ca cele disponibile în prezent, nu vor reprezenta sfârșitul cercetărilor. Se speră că acest val de noi tratamente va spori mult mai mult, a mai precizat Seely.

„Când oamenii vor observa schimbările majore pe care le vom face în viața femeilor ne vom urma. Dar pentru a ajunge acolo va fi nevoie de multe cercetări de bază în privința bolilor legate de sănătatea femeilor.”, a menționat Lynn Seely.

Există zone în cadrul sănătății femeilor care necesită mai multă atenție. Myovant  lucrează, de asemenea, la un medicament pentru a trata infertilitatea încă în stadii incipiente. Există, de altfel, domenii legate de sănătatea mintală și depresia.