Farage a sugerat de asemenea că ieşirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră 'incredibil' ca ţara sa să fie într-o uniune politică cu România.

În acest context el a vorbit şi despre recenta ordonanţă a guvernului român prin care s-a fixat pragul de 200.000 de lei pentru prejudiciul care atrage răspunderea penală în cazul abuzului în serviciu. ”Eşti un funcţionar public, ai furat numai 35.000 de lire sterline, este OK domnule, vei primi doar o palmă peste încheietura mâinii”, a spus Farage, ironic.

Fără să facă referire şi la faptul că acea ordonanţă a fost între timp abrogată, el a continuat: ”Sincer, niciodată nu ar fi trebuit să li se permită să se alăture (UE)”.

Nemulţumit de aceste aprecieri, un ascultător care s-a prezentat cu numele de ”Tony” l-a acuzat pe Farage de rasism. 'Cred că sunteţi rasist şi chiar mă simt ofensat de modul în care aţi vorbit despre România şi români', a spus Tony.

El i-a atras atenţia lui Farage că există corupţie şi în rândul politicienilor britanici, afirmaţie la care acesta a replicat afirmând că, spre deosebire de Marea Britanie, în România ”corupţia este absolut endemică în întreaga societate” şi a invocat faptul că această situaţie ar fi susţinută de fiecare 'raport independent' care apare.

În plus, dorind să răspundă acuzaţiei despre rasism, Farage a susţinut că în România ”până la patru milioane de oameni sunt discriminaţi brutal din cauza rasei lor”. Însă în încheiere el a afirmat că nu a vrut să spună că ”românii sunt oameni răi”, adăugând că a întâlnit şi ”mulţi români minunaţi”. (Sursa: Agerpres)