Nicușor Dan a reacționat după ce mai mulți parlamentari PSD au depus denunț la DNA pe numele său, după înregistrărilor apărute în presă, ce conțin presupusele intervenții ale acestuia la Primăria Sectorului 4 în sprijinul unui afacerist. Candidatul dreptei la Primăria Generală a Capitalei a ales să-l atace pe unul dintre semnatarii acestui denunț printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Înțeleg din presă că șoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Șerban Nicolae, și câțiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunț împotriva mea.

Aș spune că le-a luat ceva curaj să intre în clădirea aia. Nu de altceva, dar acolo, așa cum bine știm, mulți pesediști intră, puțini ies”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Amintim că, Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole au formulat denunţul împotriva lui Nicuşor Dan prin casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Aceștia îl acuză pe Nicușor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. De cealaltă parte, acesta se apără și susține că nu este nimic ilegal sau în neregulă în discuția înregistrată și publicată în presă, între el și un angajat al Primăriei Sectorului 4.

Însă, autorii denunțului aduc aminte de o decizie a Curţii Constituţionale (629/2018) care spune următoarele: „Curtea reține că deputații și senatorii nu au dreptul să intermedieze/mijlocească nici relația dintre cetățeni și organele administrației publice centrale și locale și serviciile și direcțiile din subordinea acestora, în sens de control al activității acestora din urmă, și nici relația dintre aleșii locali și autoritățile publice centrale, dintre potențialii investitori și autoritățile publice locale, în sens de reprezentanți ai aleșilor locali/investitorilor, întrucât aceste activități reprezintă, în realitate, fie o formă nepermisă de control parlamentar, fie o arogare de drepturi care denaturează mandatul parlamentar și care se constituie într-un veritabil impediment în relația directă a aleșilor locali/investitorilor cu administrația centrală sau locală”, după cum transmite stiripesurse.ro.