Fostul primar general al Capitalei din partea PSD, Gabriela Firea, revine cu un nou mesaj critic la adresa actualului edil, Nicuşor Dan.

De data aceasta, criticile social-democratei vizează stimulentul pentru persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti, care a fost tăiat de la 500 de lei, valoarea pe care o stabilise municipalitatea în timpul mandatului lui Firea, la doar jumătate în prezent.

“Din păcate, tot ce am spus că se va întâmpla, s-a adeverit (…) Este doar începutul”

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, Gabriela Firea afirmă că tot ce a spus ea că se va întâmpla în mandatul lui Nicuşor Dan, s-a adeverit.

“Din păcate, tot ce am spus că se va întâmpla, s-a adeverit!! Un scurt fragment din testimonialul meu de anul trecut, din septembrie. Și este doar începutul….

#Jungla

#NuLePasăDeCetățeni

#NoulBucureștiÎmpotrivaOamenilor”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

În plus, fostul primar PSD a ataşat şi un clip video la postare, în care afirma următoarele în luna septembrie a anului trecut:

“Mă doare realmente fizic când aud că persoanele cu dizabilităţi, copii şi adulţi, nu ar fi trebuit să fie sprijinite de Primărie. De ce spun acest lucru? Şi, în special, nu pot să-mi scot din cap un cuvânt foarte urât, nedrept, spus în aceste zile… că aceşti oameni sunt “atârnache”.

Deci cum? Seniorii din Bucureşti, femeile din Bucureşti, bolnavii cronici din Bucureşti, bucureştenii care merg cu transportul public în comun şi primesc subvenţie şi nu plătesc 6 lei, cum vor ei. Cei care sunt racordaţi la termoficare, toţi aceştia sunt “atârnache”?”

Nicuşor Dan, criticat dur şi pe tema tramvaielor de la Astra Arad

Recent, Gabriela Firea a criticat şi anunţul făcut de primarul general Nicuşor Dan pe tema celor 100 de tramvaie cumpărate pentru Bucureşti.

“Fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni! Așa a fost și conferința de presă în care s-a lăudat cu semnarea contractului pentru 100 tramvaie, contract pe care eu l-am semnat pe date de 19 OCTOMBRIE 2020, ADICA ACUM ȘAPTE LUNI! Și pentru care am muncit eu și echipa mea.

Suntem in luna mai 2021, ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni? A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal!

Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei.

Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?”, a scris Firea pe pagina sa de socializare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea