Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cheamă Direcţia Naţională Anticorupţie în ajutor! Edilul spune că a depus miercuri, 12 mai, o plângere la DNA referitoare la un prejudiciu uriaş, înregistrat în timpul vechii administraţii Firea.

„Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică”

Este vorba despre un prejudiciu de câteva milioane de euro, iar Nicuşor Dan vorbeşte despre o schemă infracţională cinică, având în vedere că ilegalităţile ar viza cimitirele din Capitală.

Primarul general spune că nu poate oferi în acest moment mai multe detalii, având în vedere prevederile legale, însă dă asigurări că municipalitatea va face toate eforturile pentru a recupera prejudiciul respectiv.

Mesajul postat joi după-amiaza de Nicuşor Dan

„Am depus ieri la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică.

Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii.

Asigur însă bucureștenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită”, a scris primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Bani europeni pentru tramvaie noi în Capitală începând din vara lui 2022

În urmă cu două zile, Nicuşor Dan anunţa că Primăria Capitalei a semnat un contract cu producătorul român Astra Vagoane Arad, pentru furnizarea a 100 de tramvaie. Este vorba despre tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri.

Contractul se ridică la circa 200 milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene. Primele tramvaie noi vor circula în Bucureşti abia în august 2022, iar din acel moment, producătorul s-a angajat să livreze câte 4 tramvaie în fiecare lună.

„Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă”, a precizat Nicuşor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin