Nicușor Dan a explicat că doar aproximativ 10% din locuitorii Capitalei mai resimt lipsa încălzirii în această perioadă. El a reiterat promisiunea că situația se va îmbunătăți. Edilul a menționat că avariile survenite au fost cauzate de temperaturile scăzute din ultimele zile, iar sistemul se adaptează la aceste condiții.

El a exprimat convingerea că situația se va îmbunătăți. Nicușor Dan a arătat că astfel de fenomene se întâmplă în contextul unei scăderi abrupte a temperaturilor, produsă cu aproximativ șase-șapte-opt zile în urmă.

Conform acestuia, apariția unor avarii este o consecință a procesului de ajustare a sistemului. El și-a exprimat încrederea că lucrurile se vor îmbunătăți. Totodată, a adăugat că în februarie, în iarna trecută, în cea mai rece lună, situația a fost destul de bună în București.

„Eu cred că o să fie mai bine. Se întâmplă fenomenele acestea”, a spus el la TVR Info.

Avaria curentă urmează să fie remediată până vineri

Primarul general a adăugat că se așteaptă ca avaria curentă să fie remediată până vineri, în jurul orei prânzului.

El a menționat că Bucureștiul a avut vreme rece timp de aproximativ 7 – 8 zile. Weekend-ul trecut a decurs fără incidente majore în ceea ce privește sistemul de încălzire. Cu toate acestea, au fost două avarii în rețeaua de termoficare. Una la începutul săptămânii, care a fost remediată, afectând inițial aproximativ 40% dintre apartamente din cauza unei defecțiuni la rețeaua magistrală.

Există și o altă avarie, survenită ieri dimineață. Ea urmează să fie reparată în cursul serii, astfel că, până la ora 23:00, se va remedia situația. De asemenea, Nicușor Dan a fost făcută promisiunea că până la prânzul zilei următoare, sistemul va reveni treptat la funcționarea normală, cu furnizarea apei calde.

Nicușor Dan promite că se vor reabilita 50 de km de rețea de termoficare

Nicușor Dan a adăugat că proiectele de reabilitare sunt concentrate în zonele cu cele mai multe avarii. Există, însă, posibilitatea ca problemele să apară și în alte sectoare. El a estimat că până la finalul anului vor fi reabilitați aproximativ 45 – 50 de kilometri de rețea de termoficare.

El a menționat că avariile sunt inevitabile și că obiectivul este să se reducă numărul acestora și să se intervină în timp util în cazul apariției lor.

„Avariile sunt inevitabile, totul este ca ele să fie mai reduse ca număr şi să putem să intervenim în timp util”, a comentat primarul.

Nicușor Dan a precizat că problemele apar pe rețeaua principală, începând de la centralele termice (CET-uri) și până la punctele termice. De asemenea, a oferit detalii despre vârsta rețelei. El a menționat că din cei aproximativ 1.000 de kilometri de rețea, aproximativ 150 de kilometri au o vechime mai mică de 10 ani. Alți 50 de kilometri sunt mai noi de 20 de ani. Încă 50 de kilometri sunt mai noi de 30 de ani, iar restul de kilometri sunt mai vechi.

Bucuresti
Bucuresti/SURSA FOTO: Dreamstime

Circulația pe Podul Grant se redeschide în luna martie

Nicușor Dan, primarul general, a mai spus că circulația rutieră va fi redeschisă în luna martie pe Podul Grant. El a explicat că vor rămâne lucrări de consolidare la bazele podului, care nu vor afecta traficul rutier. Edilul a menționat că lucrările de reabilitare sunt în graficul stabilit.

Edilul a adus o noutate privind circulația tramvaiului 25 pe Bulevardul Timișoara. Primarul General a spus că până acum a funcționat un autobuz în locul tramvaiului, datorită lucrărilor la termie și riscului crescut de avarii. El a adăugat că introducerea tramvaiului 25 va ajuta la reducerea presiunii asupra circulației.

Primarul general a evaluat că progresul lucrărilor va fi afectat „într-o mică măsură” de condițiile meteo. El a ținut să puncteze că anumite operațiuni nu pot fi realizate în temperaturi sub zero grade sau în condiții de ploaie sau ninsoare. Cu toate acestea, el a precizat că aceste perioade de condiții adverse vor dura doar câteva zile.