Dezastru pentru cei care stau la bloc! Aproape 3.000 de blocuri din București nu au apă caldă și căldură

Dezastru pentru cei care stau la bloc! Aproape trei mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură. Astăzi, 6 decembrie 2023, fix de Moș Nicolae, locuitorii Capitalei au avut parte de o surpriză neplăcută.

2935 blocuri au rămas fără apă caldă și căldură:

  • Sectorul 1 – trei blocuri;
  • Sectorul 2 – 1192 de blocuri;
  • Sectorul 3 – 1522 de blocuri;
  • Sectorul 4 – 171 de blocuri;
  • Sectorul 6 – 47 de blocuri;

termo alert

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala III Sud, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată în zonele: Mihai Bravu, Mașina de Pâine, Doamna Ghica, Șoseaua Fundeni și Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei.

De asemenea, avaria afectează și vor funcționa sub parametrii normali zone din Sectorul 3 (Vitan, 1 Decembrie, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Rebreanu și Lucrețiu Pătrășcanu)”, au transmis cei de la Termoenergetica.

Totul ar trebui să fie remediat până joi, 7 decembrie, ora 23:30.

De ce blocurile din București rămân uneori fără apă caldă și căldură?

Există mai multe motive pentru care blocurile din București pot rămâne fără apă caldă și căldură în anumite perioade.

Lucrări de întreținere și reparații. În timpul sezonului de vară sau în alte perioade planificate, furnizorii de energie termică pot efectua lucrări de întreținere sau reparații la sistemele de încălzire. Aceasta poate duce la întreruperi temporare în furnizarea de apă caldă și căldură.

Probleme tehnice. Defecțiunile în instalațiile termice sau în rețelele de distribuție pot apărea din diverse motive, inclusiv uzura echipamentelor, pierderi de presiune sau alte probleme tehnice.

Restricții de energie. În situații de criză energetică sau în perioade de consum intens, autoritățile pot lua măsuri pentru a reduce consumul de energie, ceea ce poate include restricționarea furnizării de căldură și apă caldă.

Probleme financiare ale furnizorilor. În unele cazuri, furnizorii de energie termică sau întreprinderile responsabile de furnizarea acesteia pot întâmpina dificultăți financiare, ceea ce poate afecta capacitatea lor de a asigura servicii constante.

Vreme extremă. În cazul unor condiții meteorologice extreme, cum ar fi ierni foarte reci sau perioade de ger intens, cererea de energie termică poate crește semnificativ, iar sistemele pot întâmpina dificultăți în a face față volumului mare de solicitări.

Ce ar trebui să faceți dacă ați rămas fără apă caldă și căldură?

Dacă ați rămas fără apă caldă și căldură, ar trebui să luați câteva măsuri pentru a face față temperaturilor scăzute.

Anunțați furnizorul de energie termică. Contactați imediat furnizorul de energie termică pentru a raporta problema și pentru a obține informații actualizate cu privire la situație.

Pregătiți-vă pentru frig. Îmbrăcați-vă în straturi multiple de haine pentru a vă menține calzi. Utilizați pături, saci de dormit sau alte obiecte pentru a vă înfășura și a vă menține căldura în interiorul casei. Folosiți încălzitoare electrice sau alte surse de încălzire portabile, dacă sunt disponibile și în condiții de siguranță.

Izolați locuința. Închideți ferestrele și ușile pentru a preveni pierderea de căldură. Blocați fisurile sau deschiderile prin care poate intra frigul. Plasați materiale izolatoare la ferestre și uși, cum ar fi pernele sau foliile de plastic.