Daniel Anghel a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă publicată, joi, în Monitorul Oficial. Acesta a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale în perioada în care actualul premier era ministrul Apărării Naționale.

Printr-o altă decizie a şefului Executivului, Gheorghiţă Agafiţei a fost numit, de asemenea, în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Agafiţei a fost consilier al ministrului Apărării Naționale.

Cine este Daniel Anghel?

Cu o experiență de 20 de ani în domeniul informării și relațiilor publice, Daniel Anghel este ofițer inginer în rezervă, veteran al teatrelor de operații. Vreme de 15 ani acesta și-a desfășurat activitatea în cadrul Biroului de presă al MApN, pe care l-a condus de altfel din 2010 până la trecerea sa în rezervă, la finele anului 2016.

De-a lungul carierei sale, acesta a contribuit la construcția uneia dintre cele mai performante structuri de comunicare din admnistrația centrală românească.

Daniel Anghel a plecat de la Constanța la București, de la fostul Corp 9 Operațional Dobrogea, actualmente Brigada 9 Mecanizată Mărășești, care s-a desființat la 1 septembrie 2001, pe când la comandă se afla generalul Constantin Zeca.

Prioritățile guvernului Ciucă

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a subliniat, joi, că una din priorităţile de bază pentru această guvernare este implementarea PNRR. Acesta a adăugat că nu va accepta întârzieri în derularea obiectivelor ce trebuie îndeplinite pentru ca România să primească la timp toate tranşele din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

„Implementarea Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este, pentru această guvernare, una din priorităţile de bază. După prima tranşă din PNRR, în cuantum de 1,851 miliarde de euro din prefinanţarea totală de 3,793 miliarde euro din valoarea contribuţiei financiare pe anul 2021, aparatul guvernamental va începe imediat reformele şi investiţiile la care ne-am angajat. Nu voi accepta întârzieri în derularea obiectivelor ce trebuie îndeplinite pentru a primi la timp toate tranşele din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, în suma totală de 29,2 miliarde de euro”, a afirmat Nicolae Ciucă, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

Anterior, Guvernul a anunţat printr-un comunicat că joi România primeşte prima tranşă din PNRR, în cuantum de 1,851 miliarde euro din prefinanţarea totală de 3,793 miliarde euro din valoarea contribuţiei financiare pe anul 2021.