Premierul Nicolae Ciucă a acordat calitatea de consilier onorific lui Mihai Varlam. El a stabilit acest lucru printr-o decizie publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Conform deciziei, activitatea lui Mihai Varlam este neremunerată.

Prin alte decizii ale şefului Executivului, Stana Simona Ţeighiu-Jurj şi Florin Alexandru Gavril au fost numiţi în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Sorin Grindeanu.

Recent, prim-ministrul Nicolae Ciucă a numit-o pe Alina Florina Pădeanu, diplomat de carieră, în funcția de consilier de stat în cancelaria sa. Alina Pădeanu a intrat în Ministerul Afacerilor Externe din 1998, conform CV-ului său publicat pe site-ul oficial al Organizației Națiunilor Unite (ONU). În 2003, aceasta a ajuns la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, iar în 2012 a intrat în SEAE (Serviciul European de Acțiune Externă).

Nicolae Ciucă și-a întărit echipa

De asemenea, conform unei decizii semnate de Nicolae Ciucă, anterior a fost numită o altă persoană în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Este vorba despre Mădălin Voicu. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi, 6 ianuarie, în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, este scris în documentul semnat de premierul Nicolae Ciucă.

Numire cheie în Guvern

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a numit un nou secretar de stat la Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. Până acum atribuțiile îi reveneau lui Mihai Șerban, care a fost desemnat de fostul premier Florin Cîțu. Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, odată cu această numire încetează aplicabilitatea prevederilor Deciziei prim-ministrului nr. 477/2021 prin care Mihai Şerban, director general, exercita atribuţiile secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni ‘până la numirea conducătorului structurii, în condiţiile legii. Acesta fusese desemnat pe 20 septembrie 2021 de fostul premier Florin Cîţu.

Anterior, Guvernul a aprobat mai multe hotărâri care vizează eliberarea din funcţii a unor prefecţi şi subprefecţi şi noi numiri în funcţii de prefecţi în judeţe precum Ilfov, Bacău, Dolj, Iaşi şi altele. Prefectul judeţului Bacău, Tudoriţa Lungu, cel al judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, cel al judeţului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir au fost eliberaţi din funcţii prin Hotărâri de Guvern.