Senatorul liberal Florin Cîţu este ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor în Guvernul Orban. El a fost audiat marţi în comisiile de specialitate. Discuţiile au fost unele extrem de animate, însă, la final, Cîţu a primit aviz negativ din partea parlamentarilor.

Membrii celor două comisii au avizat negativ noul mandat cu 19 voturi pentru, 19 împotrivă şi nicio abţinere.

După ce votul s-a încheiat, Florin Cîţu a declarat, referitor la atitudinea lui Eugen Teodorovici de la audieri: „Am avut decenţă încă de la început, dar nu trebuie să îl evaluez eu pe preşedintele executiv al PSD, să-l evalueze românii”.

„Nu s-a putut. Eu am încercat să răspund la toate întrebările, chiar la cele de cancan. Nu s-a putut. A fost 19-19 la vot, dar aşa a considerat preşedintele de sedinţă să dea aviz negativ. Este unul consultativ oricum”, a mai precizat senatorul PNL.

La audieri a avut loc şi un dialog mai aprins între ministrul interimar al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi un parlamentar USR. Momentul a avut loc când Teodorovici îi explica lui Florin Cîţu ce măsuri a luat el la Ministerul Finanţelor, iar parlamentarul i-a transmis că, în cazul în care era atât de bun, nu ar mai fi fost demis.

Parlamentar USR: “Dacă făceați tot ce ziceți aici, dacă erați așa de bun nu mai erați demis.”

Eugen Teodorovici: “Eu demis? Tu de unde vii? De unde ești?”

Parlamentar USR: “De la USR.”

Eugen Teodorovici: “Au, mânca-ți-aș! Ia-ți-l pe Barna și duceți-vă unde se duce el, dar grămadă, chiftelele vi le fac eu!”