„Platforma dezvoltată de Zitec pentru Network One Distribution are drept scop accesul cât mai facil al partenerilor NOD la toate informaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii lor comerciale. Astfel, prin intermediul platformei, cei de la NOD vor putea înregistra şi aproba noii parteneri, iar aceştia vor putea vedea lista de produse cu preţuri şi stocuri şi, totodată, vor putea plasa comenzi şi urmări evoluţia lor”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.

De asemenea, platforma dezvoltată de producătorul român de aplicaţii online oferă posibilitatea vizualizării stării facturilor emise de NOD către partener, dar şi a plăţilor realizate de partener către companie.

În momentul de faţă, platforma se află în stare «private beta», iar la aceasta are acces un număr limitat de parteneri ai importatorului şi distribuitorului local de echipamente IT.

„Totodată, trebuie precizat faptul că principalele funcţionalităţi ale platformei sunt disponibile şi printr-un API (Application Programming Interface – interfaţa pentru programare de aplicaţii), care permite o integrare foarte uşoară a platformei NOD cu aplicaţiile partenerilor”, a adăugat Alexandru Lăpuşan.

Potrivit reprezentantului Zitec, lucrul la acest proiect a demarat în ianuarie 2012, după discuţii care au început aproape de finalul anului trecut. În total, patru specialişti din echipa Zitec au lucrat la proiect de la debut şi până în prezent.

„Am ales să investim într-o soluţie dedicată partenerilor Network One Distribution întrucât aceştia reprezintă un punct central în business-ul nostru. Astfel, prin extinderea soluţiilor pe care le oferim către parteneri, urmărim să obţinem o şi mai bună colaborare cu aceştia şi ne propunem să eficientizăm activitatea în cadrul companiei, pentru a deveni un jucător important în distribuţia electro-IT din regiune”, a declarat Ovidiu Peptuţ, CTO Network One Distribution.

Deşi dezvoltat în PHP, proiectul rulează pe o suită de tehnologii Microsoft: Windows Server, IIS (ca server web) şi SQL server (pentru baza de date). În plus, aplicaţia se interconectează cu ERP-ul folosit de NOD printr-un set de servicii web expuse de acesta din urma. De asemenea aplicatia PHP este “cloud ready”, întrucât are componente decuplate între ele ce se pot scala uşor folosind servicii de cloud.

Producătorul local de aplicaţii online Zitec este cunoscut în România, printre altele, pentru lansarea HotelPeeps, serviciu de rezervări bilete pentru turism, pentru reţeaua de marketing afiliat Zaff.ro, axată pe vânzarea de produse şi servicii turistice, dar şi pentru investiţiile realizate în start-up-urile americane Zipongo.com, VideoPublishing.com şi HuddleHero.com.

Network One Distribution face parte, alături de eMAG şi Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.