Creată în 2001, BPW oferea ceaiuri de tip ready-to-drink, în special Nestea, în Canada şi în Europa. "Piaţa pe segmentul ready-to-drink a evoluat şi Nestle crede că este momentul să dezvolte în mod independent brandul Nestea", a anunţat Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume. 

Nestle a acordat Coca-Cola o licenţă pentru a produce şi distribui Nestea în Canada, Spania, Portugalia, Andorra, România, Ungaria şi Bulgaria. Divizia Nestle Waters, care gestionează brandul Nestea în câteva ţări, inclusiv SUA, va gestiona şi activitatea brandului Nestea în toate statele europene. 

Nestle are un portofoliu de 2.000 de branduri, are 335.000 de angajaţi, 436 de fabrici în 85 de ţări şi îşi vinde produsele în 189 de ţări. 

În România, Nestle deţine fabrica de la Timişoara, deschisă în anul 1995. Nestle România exportă 35% din producţia fabricii de la Timişoara în Ungaria, ţările de la Marea Adriatică, ţările mediteraneene şi, începând din acest an, în Irlanda. În portofoliul Nestle România figurează branduri, precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

AGERPRES