Valentin Nicolau, patronul grupului editorial Nemira, a obţinut la concursul organizat de CNA o licenţă de radio pe frecvenţa 107,3MHz din Bucureşti, pentru un radio cu format cultural-ştiinţific, denumit Nemira FM.

Programat să intre în emisie cel târziu în această toamnă, radioul are o putere mică, de doar 100 de waţi. Nicolau descrie proiectul ca fiind prima alternativă privată de radio cultural. La concursul CNA, Nicolau i-a suflat frecvenţa de sub nas unui alt personaj de notorietate, deputatul Varujan Pambuccian, care a susţinut, împreună cu iniţiatorul reţelei de cotidiene locale Monitorul, Alexandru Lăzescu, un proiect de radio numit Cyber Space, pentru aceeaşi frecvenţă. Succesul este cu atât mai interesant cu cât Varujan Pambuccian este Liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor şi preşedintele Comisiei pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Nemira FM va avea un format muzical pentru elite, cu „muzică bună din toate genurile“ şi emisiuni culturale şi de dezbatere. Nicolau a spus că radioul său va concura direct cu Radio România Cultural. Investiţia preconizată este de 100.000 de euro, iar publicitatea va fi vândută printr-o regie specializată.

Valentin Nicolau îşi păstrează calitatea de consultant pentru dezvoltarea proiectului de televiziune al grupului Lagardere, Europa TV.