Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită de lucru la Ploiești și a rămas șocat de cele văzute la fața locului.

Ministrul a văzut o suprapopulare, situație care l-a determinat să afirme că o să reevalueze tot ce înseamnă personal, astfel încât spitalele să poată gestiona mai bine numărul mare de cazuri Covid-19.

„La Spitalul Județean Ploiești avem o suprapopulare, care ar trebui să fie pe alte secții. Mai avem spitalul Vaslui, care trebuie să preia. Spitalul din Câmpina va trebui să constituie acele izolatoare, iar rezultatul va impune și distribuirea. La fel. O să reevaluăm tot ce înseamnă personal. Avem informații și am venit în inspecție la Ploiești pentru a vedea care este cu adevărat situația.

Și noi cerem despăgubiri la firmele cu măști. Reevaluăm acel contract. Avem 42 mil. măști. Mai trebuie să vină măști”, a declarat Nelu Tătaru.

Va fi o toamnă plină

Cu o seară înainte, ministrul Nelu Tătaru se declara pesimist cu privire la evoluția cazurilor de COVID din România.

”Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a afirmat, Nelu Tătaru, la B1 Tv.

În ceea ce privește o eventuală amânare a restricțiilor de relaxare, ministrul a precizat că situația trebuia să revină oarecum la normal.

”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a mai spus Tătaru.

Acesta a mai adăugat că ”va fi o toamnă plină”.

”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea