Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a recunoscut, printr-un mesaj emoţionant postat pe pagina ei de socializare, că a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

“În tot acest răstimp, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am trecut peste greutăți inimaginabile. (…) În aceste momente și eu mă lupt cu boala”, a scris pe Facebook ministrul Sănătăţii de peste Prut. “E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19”, a mai precizat Viorica Dumbrăveanu.

Femeia a ţinut să le mulţumească colegilor din sistemul medical, care se luptă zi şi noapte, cu dedicaţie şi curaj, pentru a salva viaţa bolnavilor şi a transmis că sănătatea “este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață”.

Nu este pentru prima oară când un demnitar de rang înalt din Republica Moldova este infectat cu SARS-CoV-2. Până în prezent, cinci parlamentari și doi miniștri au fost confirmați cu temutul virus. Republica Moldova a înregistrat, de la debutul pandemiei, peste 36.400 de cazuri de infectare şi 990 de decese.

Mesajul postat de Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova

De șapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorități ale statului, cu cetățenii responsabili, încearcă să facă față infecției COVID-19. Toți împreună am lucrat și lucrăm până la epuizare.

În tot acest răstimp, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am trecut peste greutăți inimaginabile. Din păcate, am pierdut colegi și prieteni, care nu au reușit să înfrunte boala.

În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață.

Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj.

Sănătate tuturor și gânduri bune.