În acest context, Ministerul Sănătăţii informează, luni, că rezultatul testului pentru infecţia cu noul coronavirus făcut de ministrul de resort, Nelu Tătaru, este negativ.

„Rezultatul testului RT-PCR pentru noul coronavirus (SARS-CoV-2) în cazul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, este negativ. Testul ministrului Sănătăţii a fost realizat la cerere, preventiv. Ministrul nu a fost contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv”, precizează MS.

Nelu Tătaru nu este singurul care a făcut testul. Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat într-un platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19.

Orban și Nicușor Dan, testați pentru coronavirus

Ulterior, Guvernul a anunţat că rezultatul testului pentru infecţia cu noul coronavirus făcut de premier este negativ, iar acesta va rămâne în carantină până joi, de unde îşi va exercita atribuţiile, fără interacţiune fizică cu alte persoane.

Și Nicușor Dan a făcut testul pentru coronavirus. Noul primar General a făcut anunțul pe pagina personală de facebook. Acesta a anunțat că deși nu trebuie să intre în izolare, va prefera să fie precaut până la următoarea testare.

„Rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ. Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare.

Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Nelu Tătaru, premierul Ludovic Orban și Nicușor Dan s-au testat după ce au participlat la o emisiune alături de jurnalistul Silviu Mănăstire, testat pozitiv cu coronavirus duminică seara.

Alte persoane publice care au participat la emisiunea lui Mănăstire după Orban sunt Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, deputatul PNL Răzvan Prişcă.

Sursă foto: INQUAM/George Călin