“O să ne uităm la cazurile de după 1 mai, apoi vom putea vorbi de relaxare. Nu ne gândim decât când vedem vârful pantei. O să avem discuții cu fiecare minister, astfel încât le vom prezenta în primul rând situația medicală.

Vom elimina declarațiile, într-o primă etapă, dacă vedem că numărul îmbolnăvirilor scade. Va rămâne mască, dar se va evita zonele aglomerate. Totul se va face gradual. La nivelul României trebuie să vedem următoarele 2 săptămâni, apoi vom vorbi de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenţie televizată la B1.

“Așa de repede cu ridicarea stării de urgență, nu cred. Trebuie să existe în șcli biocid, măscuțe”, a precizat ministrul Sănătății, referindu-se la o posibilă redeschidere a unităților de învățământ pe 15 mai.

Carantinarea vârstnicilor nu poate exista. Gândiți-vă că o relaxare va veni și pentru ei. Dar o să ne uităm la localitățile de unde sunt. Orice membru al corpului științific poate face propuneri, dar le analizăm. Ministerul Sănătății nu poate accepta un astfel de document”, a spus ministrul Tătaru despre planul dr. Adrian Streinu-Cercel privind izolarea bătrânilor pentru 3 luni de zile.