Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat cum trebuie să se pregătească elevii pentru școală, dar mai ales ce trebuie să facă părinții pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, după începerea anului școlar.

”După cum știți, toată luna septembrie este o provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la debutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat cu maximă prudență.

”Rămân valabile aceleași precauții”

Trebuie abordat în măsura respectării acelor reguli pe care ar trebui să le știe toți părinții și să le însușească împreună cu copiii. Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, cât și în locurile aglomerate la ieșirea în curte.”, a spus Tătaru, sâmbătă, la Vaslui, conform vremeanoua.ro.

Dacă avem suspiciuni de existență a unor boli cronice sau dacă avem suspiciuni privind existența unor aparținători, acasă, care au patologii conexe, atunci medicul de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitatea online.

Rămân valabile aceleași precauții pe care le repetăm încă de la începutul acestei pandemii. Haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectantul, haideți să mergem pe circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor! Păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la dânsa”, a spus ministrul.

”Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul”

Ministrul Sănătății a arătat ce se va întâmpla cu școlile unde vor fi depistați elevi infectați cu noul coronavirus: ”Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care îl va desfășura în activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați SARS COV2, atunci cei trei elevi vor merge la unitățile medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină timp de 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Foto: INQUAM / George Călin