Ce i s-a întâmplat după ce s-a vaccinat de coronavirus. Un britanic a dezvăluit totul despre vaccinul anti-COVID. Este vorba despre cel mai popular vaccin anti-COVID din lume care a fost deja testat.

Britanicul, care a fost voluntar, a dat detalii șocante. El a povestit care au fost efectele adverse în urma administrării serului realizat de britanicii de la Oxford, în colaborare cu compania AstraZeneca.

„M-am trezit la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a dezvăluit voluntarul, care a preferat să-și păstreze anonimitatea.

Trebuie spus că toate puterile importante ale lumii se întrec să scoată pe piață cât mai repede un vaccin împotriva noului coronavirus. Există mari speranțe ca acesta să fie gata chiar în 2020

Vaccinul de la Oxford ar urma să fie gata până la finalul anului 2020, ori începutul anului 2021. Dezvoltarea vaccinului se află „pe drumul cel bun”, a declarat Pascal Sorior, CEO Astra Zeneca. Marea Britanie se numără printre cei care s-au înscris pentru a achiziționa milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, în cazul în care dezvoltă un vaccin de succes. În prezent, acesta se afla în Faza 3 de testare în țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia și Africa de Sud.

AstraZeneca a început și testarea, în paralel, a unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi. Este vorba depsre un medicament care să prevină și, în același timp, să trateze infecția cu noul coronavirus. AZD7442, o combinație dintre doi anticorpi monoclonali, a început deja să fie testat pe pacienți din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.