Aflat la Digi 24, ministrul Sănătății a declarat că există discuții despre vaccinul împotriva coronavirusului la nivelul Comisiei Europene. Acesta a mai spus că este probabil ca în a doua jumătate a anului 2021 să avem un vaccin pentru populație.

”La nivelul Comisiei Europene avem discuții pentru vaccinurile împotriva COVID-19. Când vom avea rezultate patentate vă vom ține la curent. În prima jumătate a anului viitor cred că vom avea un vaccin și în a doua jumătate a anului viitor vom avea vaccin pentru mase”, a transmis ministrul Sănătății.

Ministrul a mai anunțat că testele pentru depistarea virusului au ajuns la 50 de milione de euro iar carantina a ajuns la 30 milioane de euro.

Despre spitalele pline

Potrivit spuselor ministrului Sănătății, spitalele sunt pline deoarce asimptomaticii nu mai vor să plece acasă așa cum făceau acum ceva timp. Aceștia se tem că starea lor de sănătate s-ar putea agrava. În plus, pacienții asimptomatici se mai tem să nu-i infecteze pe cei dragi lor.

”Asimptomaticii nu vor să mai plece acasă, e o schimbare de optică. Se tem că a doua zi poate fi mai rău, dar nici nu vor să infecteze persoanele dragi. Așa se explică și spitalele pline”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru, marți seara.

Sursă foto: INQUAM/Alex Nicodim