”Eu, de când sunt în această poziţie (preşedinte ASF – n.r.), din informaţiile pe care le-am avut, dar evident că le am parţiale, piaţa RCA şi chiar probabil piaţa CASCO au fost deformate, trebuie reinstalate, aceasta nu înseamnă că numai unii trebuie să plătească. Nu înseamnă că numai consumatorul o să plătească o creştere de RCA sau numai instituţiile de intermediere ar trebui să plătească. Aici trebuie să revedem întreg acest flux. Reclamaţiile au crescut. Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste reclamaţii, să le reducem şi acesta este un indicator că piaţa se îmbunătăţeşte”, a spus Negriţoiu, citat de Agerpres.

De asemenea, şeful ASF a anunţat că Autoritatea are în vedere elaborarea unui proiect de analiză a RCA şi Casco, a implicaţiilor, a evoluţiei şi a tot ceea ce ar mai trebui să facă instituţia la nivel de reglementare ca să asigure o conduită sănătoasă. Potrivit lui Negriţoiu, companiile din asigurări ar trebui să îşi asigure din primele încasate rezervele de risc şi solvabilitatea.

”Eu nu îi spun nici să scadă şi nici să crească. Trebuie să aibă însă o activitate sănătoasă. Dacă această activitate sănătoasă conduce la creşterea RCA-ului, asta este! Noi toţi din această ţară, din această piaţă trebuie să contribuim la o activitate sănătoasă, într-un fel sau altul”, a explicat Mişu Negriţoiu, potrivit aceleiași surse.