Anul trecut, la începutul lunii decembrie, Jane Lowe și soțul ei plecau din oraș, timp de câteva zile, și s-au gândit să ascundă bijuteriile valoroase, în cazul în care le va fi spartă casa. Astfel, bărbatul a ascuns bijuteriile într-un sac cu îmbrăcăminte, în podul casei lor din Halifax, capitala provinciei Noua Scoție din Canada. Nu era prima dată când se ocupa de acest lucru și nici ea nu întreba unde le-a pus. 

Fix înainte de a părăsi orașul, Lowe a sunat la o Fundație canadiană a bolnavilor de diabet care colectează haine pentru cei nevoiași și i-a rugat să treacă pe la casa lor și să ia șase saci cu îmbrăcăminte, pe care îi coborâse din podul casei. 

„Se pare că au dispărut fără urmă”, spune Lowe despre bijuteriile donate din greșeală.  

Câteva săptămâni mai târziu, în timp ce se pregătea pentru o petrecere, Jane și-a amintit de bijuterii. Însă, atunci când l-a întrebat pe soțul său unde sunt, acesta i-a spus sec: „Într-un sac cu îmbrăcăminte, în pod!”. Acela a fost momentul în care cei doi și-au dat seama de eroarea comisă.

„Am simțit că îmi vine rău”, a povestit femeia, pentru CBS.ca, potrivit Libertatea.

 În punga de bijuterii se afla un colier de perle, primit de la tatăl său, la vârsta de 13 ani, un pandantiv cu diamant și smarald de dimensiuni „semnificative”, un inel de platină și diamant, un pandantiv cu diamante și acvamarine, cercei din argint cu perle mabe, cercei diamant și ametist, patru brățări de aur, inclusiv una cu diamante și alte piese de aur. 

Lowe a spus că valoarea evaluată a bijuteriilor este de aproximativ 50.000 de dolari (peste 43.600 de euro), însă, de obicei, cineva care ar încerca să le amaneteze ar obține, cu siguranță, mai puțin.