'Punctual, în ceea ce priveşte plata taxelor, am reuşit modificarea HG care suprataxa contribuabilul. Sperăm ca, foarte curând, să fie introdusă distribuirea credenţialelor (setul de informaţii, respectiv user, parolă şi instrucţiuni de folosire a acestora destinat accesării şi utilizării funcţionalităţilor SNEP – n. r.) către persoane fizice şi juridice pentru a debloca Ghişeul.ro', a explicat Creţu.

'Ne lăudăm că avem broadband de mare viteză, dar ştim cu toţii că 45% din populaţia noastră este departe de accesul la Internet. Sperăm că va exista o preocupare concretă din partea statului pentru rezolvarea acestui aspect. Există fonduri importante care pot fi utilizate pentru investiţii în această infrastructură, dar este nevoie să ne întâlnim la mijloc pentru că, în momentul de faţă, business-case-ul nu există. Există modele europene prin care statul, prin poştă, de exemplu, a reuşit să aducă această infrastructură în zona rurală', a mai spus acesta.

Acesta a menţionat, totodată, că în România trebuie să existe consilii consultative din care să facă parte lideri ai companiilor pentru ca ideile din sectorul IT&C să fie discutate şi puse în practică.

'Personal, cred că trebuie instituite nişte consilii consultative formate din lideri ai companiilor, pentru ca ideile din sector să fie discutate şi puse în practică, ulterior', a afirmat reprezentantul Visa.