Ne așteaptă o iarnă grea. Cîțu: Avem și alte soluții pentru iarnă, dar să știți că nu pot fi implementate

Florin Cîțu spune că cei de la USR, AUR și PSD trebuie „să se uite în ochii românilor”, deoarece măsurile pentru menținerea la un nivel redus a facturilor la energie în iarnă nu vor putea fi implementate în cazul în care Guvernul va fi dat jos.

„Avem şi alte soluţii pentru iarnă, dar să ştiţi că nu pot fi implementate dacă va pica guvernul. Deci, dacă merg mai departe cei de la USR cu AUR şi cu PSD, trebuie să se gândească, să se uite în ochii românilor, să le spună că nu vor avea o soluţie până nu va fi un alt guvern – şi nu ştim când va fi un alt guvern – pentru că ei au hotărât să dea jos guvernul într-o criză în acest moment.

La fel este şi cu campania de vaccinare: ai nevoie de Ordonanţe de urgenţă dacă suntem într-o situaţie de urgenţă şi nu poţi să dai Ordonanţe de urgenţă dacă guvernul pică. Deci cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor. Aceştia sunt responsabili. Şi acum responsabilii sunt cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi cei de la USR, AUR şi PSD”, a afirmat Florin Cîţu la Antena 3.

Măsuri pentru întreaga economie

De asemenea, Cîțu a completat că Guvernul se va asigura că va găsi soluţii pentru a „menţine” costurile reduse la facturile de energie, nu doar pentru consumatorii persoane fizice, dar şi pentru „întreaga economie”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu