Organizaţia Mondială a Sănătăţii este pesimistă cu privire la evoluția pandemiei în următoarea perioadă.

Mai exact, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat că emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei de Covid-19, apreciind că un număr prea mare de ţări înregistrează o creştere exponenţială a cazurilor, scrie AFP.

„Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta coduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţa de presă.

Un drum periculos

Totodată, el a mai subliniat faptul că unele țări se află în prezent ”pe un drum periculos”, iar următoarele luni vor fi extrem de dificile. În același timp, el a făcut apel la marii lideri să ia măsuri urgente pentru a putea face față valului de infectări ce va urma.

„Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu”.

Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că ţările ar trebui să acţioneze cât mai rapid pentru a limita răspândirea virusului. Îmbunătăţirea testărilor, depistarea contacţilor celor infectaţi şi izolarea celor care ar putea răspândi noul coronavirus sunt măsuri care pot evita izolarea totală.

România a înregistrat un nou record

România a depășit un nou prag al infectărilor vineri, 23 octombrie: sunt peste 200.000 de cazuri de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică până la data de 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.