Ne așteaptă o iarnă grea. Guvernul Regatului Unit este îngrijorat din cauza sezonului gripal

Secretarul britanic pentru Sănătate, Matt Hancock, a explicat recent că „aproape nimeni nu a avut gripă în ultimele 18 luni” din cauza restricțiilor anti-COVID iar „îngrijorarea este că imunitatea noastră va fi mai mică”, conform bbc.co.uk

Așadar, Matt Hancock spune că experţii sunt îngrijoraţi deparece imunitatea generală a populației va fi prea mică.

Au fost efectuate peste 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal

Până la momentul respectiv, au fost efectuate peste 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal și nu a fost detectat niciun caz, potrivit statisticilor din Marea Britanie.

„În prezent, analizăm dacă se poate face rapelul la vaccinul COVID şi vaccinul gripal în acelaşi timp. Acest lucru ar ajuta ajuta la gestionarea acestei ierni, dar ne aşteptăm ca această iarnă să fie dificilă”, a transmis secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock.

Amintim că premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că a fost informat de specialiști că s-ar putea „să urmeze o iarnă grea”.

„Cred că oamenii de știință spun că lucruri precum gripa se vor întoarce în această iarnă, s-ar putea să avem o iarnă grea din tot felul de motive și, evident, există presiuni mari asupra Serviciul Național de Sănătate”, le-a spus premierul Boris Johnson reporterilor în data de 21 iunie.

De asemenea, acesta a răspuns la lansarea capturilor de ecran WhatsApp de către fostul consilier Johnson Dominic Cummings săptămâna trecută, care l-a arătat pe Johnson ca fiind „fără speranță” , referindu-se la apogeul pandemiei.

Sursă foto: Dreamstime