Potrivit unei analize publicate joi de Imperial College London, noile cazuri de COVID-19 cresc continuu în Marea Britanie din cauza infectărilor în rândul tinerilor care încă nu s-au vaccinat, scrie EFE. 

Mai exact, potrivit cercetării solicitate de guvernul de la Londra, numărul infectărilor început să crească la finele lunii mai, odată cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului, denumită acum de OMS varianta Delta. Această variantă a fost detectată prima dată în India, iar treptat ea a devenit predominantă de asemenea și în Marea Britanie.

Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile, mai ales în partea de nord a Angliei.

Tinerii din Marea Britanie răspândesc virusul

Amintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni, varianta Delta a luat locul variantei Alfa, adică varianta britanică, chiar dacă acum situaţia este diferită faţă de toamna anului trecut, când nimeni nu era vaccinat.

Stephen Riley, expert la Imperial College susține că numărul infectărilor este impulsionat de tineri, subliniind faptul că vaccinarea acestora este esențială pentru diminuarea cazurilor care au luat amploare.

″Prevalenţa (bolii) creşte de manieră exponenţială, impulsionată de tineri″, atrage atenţia Stephen Riley, expert la Imperial College.

De menționat este faptul că, cercetarea ralizată de Imperial College a fost publicată după ce guvernul condus de Boris Johnson a amânat cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor antiepidemice, ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor, provocată de varianta indiană mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, aceasta deşi Marea Britanie şi-a vaccinat cu schema completă mai mult de jumătate din populaţia adultă.

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, Marea Britanie a înregistrat 9.055 de noi cazuri de COVID-19, acesta cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor infectări după luna februarie.