În localitatea Moțățeo/ Dolj, fermierii au pierdut sute de tone de varză. Mulți dintre ei au început deja să curețe terenurile.

„Am pierdut cantităţi uriaşe de varză, cei care am avut culturile la loc deschis, în câmp. Am avut grindină cât oul de prepeliţă, a plouat torenţial o săptâmână întreagă, a măturat totul în cale. Eu am pierdut cam 100 de tone de varză. n-o să mă aleg cu un leu”, a declarat Alexandru Ciochin, fermier.

Şi alţi fermieri povestesc că trec prin aceeaşi situaţie.

„Când am ajuns pe câmp şi am văzut varza, mi-a venit rău. Căpăţânile sunt negre, lovite, nu mai poţi scoate nimic din ele. Cele mici la fel, nu mai au şanse. Am pierdut cam un miliar, nu ştiu ce vom face”, a declarat şi Răzvan Ciubotaru.”Eu voi curăţa căpăţânile, nu mai rămâne nimic din ele, dar poate reuşesc să dau ceva pe la o cantină măcar cu 10 bani, să recuperez ceva, cât de puţin din pierdere”, a spus Cătălin Dascălu.

Mulți dintre agricultori au renunțat la culturi și au băgat deja tractoarele pe câmp pentru a elibera suprafețele de teren.

”Scot toată varza, ce să mai fac? Văd dacă mai cultiv ceva în perioada asta, dacă nu pregătesc terenul pentru la anul. Să vedem atunci ce noroc vom avea”, a declarat Vasile Puianu.

Agricultorii spun că vor sesiza Direcţia Agricolă Dolj şi vor cere să se găsească o soluţie pentru a fi şi ei despăgubiţi măcar cu o mică parte din pierderea suferită. Fermierii au spus că nu aveau culturile asigurate, conform Adevarul.ro.