Peste 18.300 de persoane au aplicat pentru a deveni exploratori calificaţi ai agenţiei spaţiale americane, a anunţat NASA, menţionând că este vorba de un număr de trei ori mare de aplicaţii trimise comparativ cu precedenta perioadă de înscrieri pentru promoţia de astronauţi din 2012.

''Nu este deloc surprinzător pentru mine că atât de mulţi americani cu experienţe atât de diferite îşi doresc să contribuie personal la un nou demers privind călătoria noastră către Marte'', a spus Charlie Bolden, administrator NASA. ''Un grup restrâns de candidaţi talentaţi şi excepţionali, bărbaţi şi femei, vor deveni astronauţii aleşi care vor lansa în spaţiu de pe pământ american o navetă americană'', a mai spus Charles Bolden.

Procesul pentru a deveni astronaut, în urma selecţiei, include 18 luni de antrenament. Din cei 14 care sunt selectaţi în urma aplicaţiei numai 8 vor fi aleşi şi se vor intra în programul de pregătire. În cei aproape doi ani viitorii astronauţi învaţă operaţiuni dedicate navetelor spaţiale, învaţă tehnici de deplasare în spaţiu atunci când se află în exteriorul navetei spaţiale, învaţă limba rusă şi tehnici de lucru în echipă. (Sursa: Agerpres)