Cireșele de mai ajung să coste în piețe și 100 de lei kilogramul. Trebuie să știți însă că acestea conțin niște substanțe periculoase.

Probabil nu vă așteptați ca în sâmburii de cireșe se găsește o substanță toxică pentru organismul nostru. Sâmburii cireșelor conțin cianură de hidrogen care poate provoca dureri de cap, amețeli, confuzie, anxietate și stare de vomă, scrie news.com.au. Această substanță este eliminată dacă sâmburii sunt sfărâmați. Trebuie știu însă că dacă închițiți sâmburi de cireșe în cantități mari, urmările pot fi letale.

Adesea, pe tarabele piețelor nu se găsesc cireșe românești, ci de export. Cele aduse anul trecut din turcia spre exemplu conțineau niște substanțe extrem de periculoase pentru oameni, respectiv Imazalil şi Thiabendazon, niște substanțe care intră în categoria celor toxice. Consuml de cireșe care au fost stropite cu aceste substanțe poate afecta ficatul sau rinichii. Dacă cumpărați cireșe din supermarket-uri citiți cu atenție etichetele lipite pe caserole. Pentru a le accelera creșterea, dar și pentru a le apăra de dăunători, agricultorii folosesc pentru plantațiile de cireșe și alte fructe pesticide.