Radu Șerbănescu a intrat deja pe post la Digi24

Jurnalistul Radu Șerbănescu, prezent la România TV de 12 ani, a decis să plece. Acesta a schimbat rapid tabăra și a ajuns la Digi24, unde a prezentat deja jurnalele de știri din acest weekend.

Cunoscutul jurnalist și-a petrecut o bună parte din cariera sa la postul România TV. Înainte el a fost reporter la Prima TV și Realitatea TV. Cu o carieră de aproape 20 de ani în presă, Radu Șerbănescu a făcut primii pași în acest domeniu încă de la vârsta de 17 ani.

Jurnalistul a povestit în urmă cu ceva vreme cum a decurs primul său contact cu presa. Radu Șerbănescu a mărturisit că din întâmplare a participat la o preselecție pentru o emisiune de tineri. A fost atunci selectat și a început astfel cariera sa în domeniu.

„Primul episod cu presa a fost o întâmplare. Văzusem un anunț la televizor prin care se făcea preselecție pentru o emisiune de tineri. Aveam 17 ani. M-am dus și m-au luat. A fost frumos pentru că, pentru mine, la vârstă aceea, să ai o asemenea expunere, era ceva wow, cum este acum dacă ai foarte mulți urmăritori pe Instagram.

Mai apoi… intratul în presă nu a fost atât de simplu. Inițial, șeful știrilor de la B1 TV de atunci mi-a zis că nu am ce căuta în presă și am fost dat afară. Apoi am reușit să intru la Național TV sau la Prima TV. Mă ajutase să intru cineva care m-a văzut la B1 TV și care m-a plăcut. Acolo a fost bine, dar cu această mână de ajutor”, a povestit Radu Șerbănescu.

radu serbanescu
Radu Șerbănescu, Flaviana Marcu și Oana Păduraru. SURSA FOTO: Instagram

Mai mulți jurnaliști cunoscuți au ales postul TV în ultima vreme

Amintim că în ultima vreme postul de știri Digi24 a făcut mai multe achiziții importante. Trei cunoscuți jurnaliști și-au dat acordul să vină la postul din Șoseaua Panduri din Capitală.

Cele trei nume noi care s-au alăturat postului de știri sunt jurnalista Liliana Ruse, fostă realizatoare la Romania TV, Cristi Citre, venit de la Euronews și care a mai colaborat în trecut cu Digi24, şi omul radio Valentin Chisoceanu.

După ce în luna iunie și-a anunțat plecarea de la România TV, postul la care a lucrat încă de la lansarea acestuia, în 2011, Liliana Ruse a ales Digi24. Lili Ruse are 22 de ani de experiență în media. Ea a mai lucrat la Mediafax, Adevărul și Gândul.

Jurnalistul Cristi Citre nu este la prima experiență cu Digi24. El a mai colaborat cu televiziunea de știri până în 2014, când a fost concediat de la post pentru postări critice la adresa premierului de atunci Victor Ponta.

De atunci, jurnalistul a mai colaborat la National TV, G4Media, Profit.ro, Europa FM și, cel mai recent, la Euronews. Citre a fost în echipa Euronews, cel mai nou post de știri, lansat în mai 2022.

De asemenea, Laurențiu Rădulescu, unul dintre cei mai buni jurnaliști de la Antena 1, a părăsit postul de televiziune după cinci ani de activitate. Marți, 1 august 2023, el și-a anunțat demisia prin intermediul rețelelor sociale.