În schimb, profitul vinăriei lui Isărescu a scăzut în 2014 faţă de 2013, de la aproximativ 549.000 de lei la 483.000 de lei.

 Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea cu doi ani în urmă că a înteles din activitatea firmei sale ca nu este usor sa faci afaceri "în sens pozitiv" în România, adică să se creeze locuri de muncă, să se platească salarii și impozite, în contextul birocrației ridicate și al numărului mare de impozite.

"Nu pot să spun ca business-ul merge usor. Vinăria aceasta, podgoria asta micuță, m-a apropiat foarte mult de lumea de afaceri și am inteles dinăuntru. Nu eu conduc firma pentru că nu am voie prin lege, dar mă implic, că sunt acționarul principal. Uitându-mă la cifre și văzând cum merg lucrurile, am înțeles ca nu este ușor să faci afaceri în România, afaceri în sens pozitiv. Birocrația este mare, există raportari absolut nenecesare și nu se fac prin computer, trebuie să te duci de exemplu de la Drăgășani la Vâlcea cu mașina ca să depui o hârtie", declara Mugur Isărescu.


Te-ar putea interesa și: