Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să obţină, la rectificarea bugetară, 365 de milioane de lei, pentru a suplimenta subvenţiile destinate CFR Călători, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Radu Berceanu, după întâlnirea cu sindicaliştii feroviari.

„Am cerut 365 milioane lei la următoarea rectificare, pentru subvenţia la CFR Călători, dar mai discutăm. Multe ministere au mers la Finanţe, să ceară să nu li se ia din ce au acum, iar eu am mers să cer bani. E o sumă foarte importantă pentru praful ăsta”, a spus Berceanu.

Referitor la întâlnirea cu sindicaliştii, ministrul a spus că nu au stabilit măsuri concrete. „Ei au nişte nemulţumiri generale, cum ar fi faptul că se transportă marfă mai mult pe rutier decât pe feroviar. Şi aşa şi este, şi eu sunt nemulţumit”, a menţionat Berceanu.

Totodată, ministrul a spus că a cerut sindicaliştilor să nu politizeze discuţiile. „I-am felicitat că au fost ieri (marţi, n.r.) la PSD şi au discutat acolo ce trebuie făcut, dar mi-au spus că nu au găsit soluţii. Acum s-a văzut că ştiu şi ei că CFR-ul e la PSD”, a spus Berceanu.

SURSA: Mediafax