''Dacă Marea Britanie solicită mai mult timp şi dacă acest lucru este necesar pentru a obţine un acord convenabil, atunci noi am susţine acest lucru'', a declarat Coveney pentru postul de radio BBC. 

Irlanda a susţinut constant încheierea unui acord care ar permite ca provincia Irlanda de Nord, nu şi restul Regatului Unit, să rămână parte a uniunii vamale a UE după Brexit. 

La 29 martie 2017, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a notificat Consiliului European intenţia sa de a părăsi Uniunea Europeană. Dacă acordul de retragere ratificat nu stabileşte o altă dată sau dacă, în conformitate cu articolul 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană şi de comun acord cu Londra, Consiliul European nu hotărăşte în unanimitate că tratatele încetează să se aplice de la o dată ulterioară, ansamblul dreptului primar şi secundar al Uniunii Europene va înceta să se aplice Regatului Unit începând de la 30 martie 2019, ora 00:00 (ora Europei Centrale). Regatul Unit va deveni în acel moment o ţară terţă. 

Conform executivului UE, ţările membre ar trebui să se pregătească pentru cele două scenarii principale posibile. Dacă acordul de retragere este ratificat înainte de 30 martie 2019, dreptul UE va înceta să se aplice Regatului Unit şi în Regatul Unit la 1 ianuarie 2021, adică după o perioadă de tranziţie de 21 de luni.