Mihai Petcu, conduce, din 1973, Agroindustriala Pantelimon, acum singura fermă de vaci din jurul Capitalei. La cei 70 de ani ai săi spune că va lucra până când fiul său, Sorin Petcu, 34 de ani, va prelua ferma luată în arendă, ce se întinde pe o suprafaţă de 500 de hectare. Fiul său se implică parţial în business, în timp ce fiica, Andreea, 40 de ani, are în grijă finanţele familiei.

„Avem 500 de bovine, din care 300 de vaci tinere. Dar acum avem o linie mai robustă decât linia iniţială, cea clasică, o linie cu o producţie de 8.000 de litri pe cap de vacă pe an“. Potrivit lui Petcu, producţia anuală se ridică la aproximativ 2 milioane de „lapte-marfă“.

„Spun lapte-marfă, pentru că în proporţie de 98,5% vindem acest lapte, la vedere, pe facturi, deci, plătim taxe şi impozite pentru el şi pentru cei 40 de angajaţi, şi nu sunt puţine“, mărturiseşte el.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat în 2013 la 3 milioane de lei. În ceea ce priveşte investiţiile din acest an, Mihai Petcu a spus că vrea să dezvolte o anexă la complexul din Pantelimon la care lucreză de mai bine de trei ani.

Proprietarul Agroindustriala Pantelimon va lăsa afacerile sale copiilor, dar încă nu s-a hotărât când.