Decizia vizează, printre altele, 12 bănci germane, 10 franceze, opt din Austria, cinci din Suedia, patru din Italia, trei din Olanda, două din Spania şi una din Marea Britanie. Printre băncile afectate de această decizie se numără UniCredit SpA, Commerzbank AG, Nationwide Building Society, KBC Bank NV, Bankinter SA, BNP Paribas, BPCE, Crédit Agricole şi Société Générale.

'Perspectivele negative reflectă punctul de vedere al Moody's potrivit căruia noul cadru de soluţionare impune băncilor să-şi împartă riscurile cu instituţiile în dificultate pentru a reduce costurile suportate de stat pentru soluţionarea crizelor bancare', a informat Moody's.

De asemenea, agenţia de evaluare precizează că va continua să evalueze implicaţiile directivei europene asupra ajutoarelor sistemice, în măsura în care noul cadru va fi pus în practică şi va dobândi mai multă claritate cu privire la utilizarea sa practică.

Mecanismul unic de soluţionare ar urma să gestioneze lichidarea băncilor cu probleme graţie unui fond comun în valoare de 55 de miliarde de euro creat din contribuţiile venite din partea sectorului bancar.

AGERPRES