A început montarea nodului rutier dintre Autostrada Bucureștiului A0 și Autostrada Soarelui A2

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a efectuat o vizită oficială pe șantierul nodului rutier dintre Autostrada Bucureștiului A0 și Autostrada Soarelui A2. În prezent, se realizează ultimele finisaje.

Nodul rutier ar putea fi inaugurat la sfârșitul lunii iulie. El va facilita şoferilor care trec prin zona Bucureștiului sau locuiesc în Capitală accesul către litoral conducând doar pe autostradă.

Șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0 Sud include lucrările de execuție pentru unul dintre cele mai importante noduri rutiere din România, anume nodul rutier dintre Autostrada Bucureștiului A0 și Autostrada Soarelui A2. Stadiul lucrărilor este următorul:

  • a început montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor;
  • a început asfaltarea pentru conectarea bretelelor la Autostrada A2;
  • se lucrează cu mai multe finisoare atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor;
  • prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltată cu primul strat de asfalt;
  • se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0;
  • se montează parapetul pe zona mediană și laterală;
  • se lucrează la sistemul de iluminat public.

Acest tronson de autostradă este cuprins între DN4 și A2

Acest tronson de autostradă este cuprins între DN4 și A2. Are aproximativ 10 km. Este următorul pe care se intenționează să fie dat în trafic în zona de Sud a Capitalei.

Presiunea și sprijinul sunt exercitate asupra antreprenorului pentru a finaliza lucrările cât mai repede posibil, cu o estimare de deschidere la sfârșitul lunii iulie.

„Cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România. Șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0 Sud cuprinde și lucrările de execuție unuia dintre cele mai importante noduri rutiere din România, și anume nodul rutier dintre Autostrada Bucureștiului A0 și Autostrada Soarelui A2. (…)

Acest tronson de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km) este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, estimarea pentru darea în trafic fiind sfârșitul lunii iulie. Hai, România, hai că se poate!”, a scris, luni noapte, Irinel Ionel Scrioșteanu pe contul său de Facebook.