Departamentul Justiției anchetează încă de la începutul anului presupusa existență a unor documente clasificate în 15 cutii recuperate de Administrația Arhivelor Naționale din reședința lui Trump de la Mar-a-Lago. Legislația federală din SUA interzice depozitarea documentelor clasificate în locuri neautorizate, dar Donald Trump ar putea pretinde în instanță că, în calitate de președinte, deținea, în momentul preluării documentelor, autoritatea necesară pentru declasificare, potrivit Yahoo.com.

Nu a crezut nicio clipă că i se poate întâmpla asta

Nepoata fostului președinte, Mary Trump, a declarat că unchiul său s-a „panicat”, după descinderea FBI. Probabil că Trump a fost informat că oamenii FBI vor veni, dar nu a  crezut că Biroul Federal de Investigații va face cu adevărat acest lucru, a declarat Mary Trump pentru MSNBC.

Mary Trump, care este psiholog, a precizat că descinderea FBI ar fi fost „oarecum un șoc” pentru unchiul său.  „Poate că știa, i s-a spus că vor veni, dar nu putea să creadă că se va întâmpla asta. Cred că de-aici a venit și panica”, spune Mary Trump.

Tipul de om pe care Donald îl disprețuiește

Referindu-se la procurorul general Merrick Garland, al cărui rol include supravegherea FBI, Mary Trump a spus că „este tipul de om pe care Donald îl disprețuiește”.

De ce spune despre unchiul ei că e un „fascist”

Mary Trump este fiica fratelui mai mare al președintelui, Fred Trump Jr., decedat în 1981.  În urmă cu doi ani, ea a lansat cartea „Prea mult și niciodată de ajuns: Cum a creat familia mea cel mai periculos om din lume”. Cartea biografică redă istoria întunecată a familiei fostului lider de la Casa Albă.

Critică acerbă a fostului președinte, Mary Trump afirma, într-un interviu de-acum câțiva ani, că unchiul ei este un „autocrat înnăscut” care crede că „merită toată puterea”.  Aceasta mai spunea că fostul președinte are caracteristicile unui lider fascist.

„Este un fascist. Dar probabil că nu știe ce înseamnă un fascist”, spunea Mary Trump. Se consideră întotdeauna centrul universului, chiar dacă este un ignorant și persoana cea mai puțin curioasă din punct de vedere intelectual pe care am întâlnit-o vreodată”, a adăugat ea.

Nepoata fostului președinte i-a dat în judecată și pe Donald Trump și pe doi dintre frații săi, susținând că au împiedicat-o să obțină câteva zeci de milioane de dolari din moștenirea familiei.